hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Nem mindenki elégedett

A béremelés mértékét és a technikai dolgozók figyelmen kívül hagyását nehezményezik többek között azok, akik a demonstrálást továbbra sem tartják okafogyottnak. A Népszabadság cikke.  

A tárgyalásokból kimaradó érdekvédelmi szervezetek mindegyike kevesellte a szakdolgozóknak jutó béremelés összegét. Sándor Mária, a fekete pólós mozgalmával elhíresült ápolónő a Népszabadságnak azt mondta: „Minden pénznek örülünk, ami az ágazatban dolgozóknak jut, de az egészségügyben teammunka folyik."

A háttérszolgáltatásokat nyújtó munkatársaink – az orvosi műszerészek, a karbantartók, a sterilizátorok mellett, a konyhán, a mosodákban dolgozók – kilencedik éve maradnak ki a béremelésből. Nélkülük, a munkájuk nélkül egyetlen kórház sem képes gyógyítani. És most megint ki vannak semmizve, le vannak nullázva. Így ez a béremelés nem tette okafogyottá a július elsejére szervezett demonstrációt.”

Egy túróst elégséges ez a béremelés” – fakadt ki Kiss László, az 5.12 szakszervezet vezetője. Szerinte a gyors ágazati megegyezés is csak egy kormányzati pánikreakció a júliusi gigademonstráció hírére. A bejelentett emeléssel ugyanis nem lesz több ápolónő az ágyak mellett, arról nem szólva, hogy a kormányzat s vele a szakmai kamarák és a reprezentatív szakszervezet megint leértékelte a gazdasági és műszaki területen dolgozókat – olvasható a hírportálon.

Elégedetlen a megállapodással Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke is. Elmondta: ők továbbra is azonnali 50 százalékos béremelést követelnek a szakdolgozóknak, és még ebben a ciklusban további 50 százalékot. Ha ezt megkapnák, akkor is csak az uniós átlagfizetések 60 százalékát kapnák – olvasható a nol.hu-n.

(forrás: nol.hu)
hirdetés

Könyveink