hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Ügyvédek lesznek a kormány egészségpolitikájának nyertesei?

Havas Szófia fővárosi egészségpolitikus szerint a kormány egészségpolitikája a társadalmi feszültségek enyhítése helyett tovább csökkenti az orvos és beteg közötti bizalmat. Mind a betegek, mind az egészségügyi dolgozók rendkívül rosszul járnak, viszont jól járnak majd azok az ügyvédek, akik az orvosi műhibaperekből élnek.

Az államosítás semmit nem javított az egészségügyi intézmények helyzetén, sőt, a pénzügyi tárca az egészségügyi államtitkárságot megkerülve fogadott el olyan rendeleteket, amelyek további pénzkivonásokat tesznek lehetővé – mondta az ATV Start-ban Havas Szófia, aki szerint ez egy-egy kórház esetében akár többszáz millió forint is lehet.

A szocialista politikus szerint, ha tartanunk kell az IMF által diktált feltételeket, akkor annak megint csak az egészségügy látja majd a legnagyobb kárát. Az elvonások tovább rontják a műtétre váró betegek esélyeit, hiszen így a kórházak megfelelő eszközök és humán-erőforrás hiányában kevesebb műtétet tudnak majd elvégezni, amelyek így értelemszerűen többe fognak kerülni.

Havas szerint nem kell tehát azon csodálkoznunk, hogy az orvosok ezrével hagyják el az országot, hiszen ilyen körülmények között nem tudnak eleget tenni esküjüknek, vagyis legjobb tudásuk szerint gyógyítani – közölte Havas Szófia, aki a kormány egészségpolitikája a társadalmi feszültségek enyhítése helyett tovább csökkenti az orvos és beteg közötti bizalmat, vagyis mind a betegek, mind pedig az egészségügyi dolgozók rendkívül rosszul járnak, viszont jól járnak majd azok az ügyvédek, akik az orvosi műhibaperekből élnek.

A videó az ATV honlapján 

(forrás: ATV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés