hirdetés
hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.
hirdetés

Az MSZP szerint teljes a fejetlenség a fővárosban

A fővárosi MSZP szerint a városvezetés "teljesen alkalmatlan elemi feladatainak elvégzésére és arra, hogy megtartsa saját pénzét". Ezt Havas Szófia, a párt fővárosi képviselője mondta hétfői sajtótájékoztatóján a Budapesti Egészségügyi Központ (BEK) Zrt. nevének tervezett megváltoztatásával és alaptőkéjének csökkentésével kapcsolatban.

A közgyűlés egészségpolitikai bizottságának szocialista alelnöke bírálta, hogy az egészségügyi közbeszerzésekre létrehozott BEK Zrt.-t "visszakeresztelné" Fővárosi Központi Egészségügyi Beszerző és Szervező (Febesz) Zrt.-re a főváros, csak azért, mert a parlament előtt fekvő törvényjavaslatban ez a név szerepel.

Havas Szófia álláspontja szerint ahelyett, hogy a főváros egy nem létező céget adna oda az államnak, egy 400 milliós alaptőkéjű, jól működő cégétől válik meg.

Az MSZP-s képviselő teljes fejetlenségnek nevezte, hogy a szerdai közgyűlési előterjesztés szerint leszállítanák a BEK Zrt. alaptőkéjét, így az működésképtelen lenne. A szakpolitikus szavai szerint "hihetetlenül egyszerű" lett volna a helyzet megoldása: a fővárosnak alapítania kellett volna egy Febesz nevű céget minimális alaptőkével, ezt "magával viheti az állam", az eredeti cég és forrásai pedig a fővárosnál maradhattak volna.

Havas Szófia kifogásolta azt is, hogy a parlament előtt fekvő salátatörvény mintegy másfél milliárd forintot vesz el az ágazatból, továbbá kaotikusnak nevezte a személyi feltételeket és a dolgozók beosztását. Hozzátette: ehhez a gyógyszerkassza súlyos helyzete is társul, ami azt hozhatja magával, hogy a gyártók megszüntetik egyes gyógyszerek gyártását.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés