hirdetés
hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

Táppénz szocialista módra

A fővárosi önkormányzat egészségügyi bizottságának szocialista alelnöke a budapesti Szent János Kórház megbízott orvos igazgatójaként mindent megtett azért, hogy a kórház orvos igazgatói posztjára kiírt pályázatot visszavonassa – írja a Magyar Nemzet egy a laphoz került elektronikus levélre hivatkozva.

Miután ez nem sikerült, Havas Szófia betegállományba vonult a kórházból, miközben fővárosi képviselőként az utóbbi hetekben többször is részt vett a közgyűlés munkájában.

Havas Szófia a Szent János Kórház megbízott orvos igazgatójaként a lap birtokába jutott levelezés szerint március 3-án arról tájékoztatta az intézmény szakmai vezetői testületének tagjait, hogy „az orvos igazgatói pályázat elbírálásával kapcsolatban számos jogi probléma merült fel”. A testület titkáraként eljáró Havas közölte azt is, bírósághoz fordult a pályázati kiírás megsemmisítése céljából. Annak ellenére tette ezt, hogy a kórház szervezeti és működési szabályzata erre nem jogosítja fel.

Eljárását azzal indokolta, hogy Pintérné Gönczi Ágnes, a kórház főigazgatója annak ellenére sem vonta vissza a pályázatot, hogy az intézményt fenntartó fővárosi önkormányzat erre utasította. A Magyar Nmezet úgy tudja, hogy ilyen utasítás valójában nem érkezett a kórházhoz.

A teljes cikk a Magyar Nemzetben olvasható.

(forrás: Magyar Nemzet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés