hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Milliárdos fürdőfejlesztés Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn

Az Európai Unió támogatásával 1,2 milliárd forint értékű fejlesztés fejeződött be a Nyíregyházához tartozó Sóstó-Gyógyfürdő parkfürdőjében; a nyírségi üdülőközpontban további 3 milliárdos beruházást készítenek elő.

Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője a projektátadó ünnepségen pénteken elmondta: Brüsszel 50 százalékos arányban, 600 millió forinttal támogatta a sóstó-gyógyfürdői parkfürdő rekonstrukcióját és bővítését, míg az összeg további részét 25-25 százalékban a társaság, illetve a nyíregyházi önkormányzat biztosította.

A fejlesztés során nemzetközi versenyek rendezésére alkalmassá tették a fürdő 50 méteres uszodáját, míg a gyógyvizes termálrészét bővítették, s a négy medencét ellátták látványelemekkel, így csúszdákkal, sodrófolyosóval, zuhataggal és jakuzzival. Új parkokat alakítottak ki, közlekedő utakat tettek rendbe, s lehetővé tették az éjszakai fürdőzést is, amihez úgynevezett közösségi szórakozási tér létesült. A fejlesztés kivitelezője a nyíregyházi Ke-Víz 21. Zrt. volt, amely nyújtott műszakok szervezésével érte el, hogy a nyári turistaszezonra megnyílhasson a megszépült sóstó-gyógyfürdői parkfürdő.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere az avatáson bejelentette, hogy az önkormányzat további 3 milliárd forint értékű fejlesztést készít elő az üdülőhelyen, s az idegenforgalmi beruházás előzetes tervét az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség már be is fogadta. Az elképzelések szerint a jelenlegi Sóstó Hotel átépítésével négycsillagos szállodát alakítanak ki, valamint a parkolási gondok megoldására - az üdülőhelyen működik az évente több százezer látogatót fogadó Nyíregyházi Állatpark és a Sóstógyógyfürdői Múzeumfalu - három szintes parkolóházat építenek. Kialakítanak egy körsétányt is, amely Sóstógyógyfürdő és Sóstóhegy városrészeket kapcsolja össze, közelebb hozva a turistáknak az ottani lovardát, valamint a horgásztavakat. Az önkormányzati vezető kiemelte: a tervek véglegesítése után jövő nyáron már szeretnék megkezdeni az építkezést is.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink