hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.

Félmilliárdos fürdőfejlesztés Lentiben

A beruházáshoz 131 millió forint uniós támogatást nyert a Gyógyfürdő Kft., míg a fennmaradó összeget önerőből, valamint hitelfelvételből fedezték.

Mint pénteki számában a Zalai Hírlap írja, a beruházással és a szolgáltatások bővítésével a vendégszám növelését és a szezonalitás csökkentését kívánják elérni.

Korábban a kisgyermekeknek csak a május elejétől szeptember végéig tartó nyári szezonban, a szabadtéri részen volt lehetőségük a fürdőzésre. A jövőben azonban a folyamatosan nyitva tartó fedett fürdő is képes lesz minden korosztályt kiszolgálni - nyilatkozta a lapnak Csuka Zoltán marketingvezető.

Közel ezer négyzetméterrel bővítették a fedett részt, így a 3 és félezer négyzetméteres, felújított fürdőben egész éven át öt medence üzemel. Gyermekmedencét, önálló szaunablokkot és egy 630 négyzetméteres elkülönített pihenőteret alakítottak ki.

A vendégek chip-karórák használatával tudják az öltözőszekrényeket nyitni és zárni, s akadálymentesítették az épületet.

A fürdő szabadtéri részét április végén nyitják meg, június elejétől a csúszdás élménymedencét is beüzemelik. A fejlesztéssel a lenti fürdő kínálata megfelelő alapot teremt egy jövőbeni szálloda-beruházáshoz is - olvasható a napilapban.

 

MTI

hirdetés

Könyveink