hirdetés
hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.
hirdetés

Nehéz helyzetben a Harkányi Gyógyfürdő

Csődközeli helyzetbe került a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. – írja az Új Dunántúli Napló. A lap információi szerint a fürdő kintlévőségeinek teljes összege 350 millió forint, melyek fizetési határideje decemberben lejárt.

A megye legnagyobb fürdőlétesítménye évek óta gazdálkodási nehézségekkel küzd, amelyek a hírek szerint akkor mélyültek el igazán, amikor a többségi városi tulajdonú részvénytársaság több tételben kölcsönt nyújtott a részvények több mint 99 százalékát birtokló önkormányzatnak. Az ebből és egyéb tételekből – például elmaradt közüzemi díjakból – fakadó kintlévőség teljes összege a Dunántúli Napló információi szerint ma már 350 millió forint, amelyek fizetésének határideje tavaly decemberben lejárt. A cég pénzügyi helyzetét tovább rontja, hogy az elmúlt években kötött bérleti szerződések rendezetlenségéből fakadóan ugyancsak több tízmillió forintra hiába vár a társaság.

A lap értesülései szerint az önkormányzatnak nyújtott kölcsön, illetve egyéb kintlévőségek összege elegendő lenne, hogy rendezze az adóhatóság és több beszállító felé fennálló, összességében ugyancsak több százmillió forintos tartozását a fürdő, ám a legnagyobb adós, a szintén forráshiánnyal küszködő város belátható időn belül várhatóan nem tudja rendezni tartozását.

A kialakult helyzetben gyakorlatilag csak a fürdővállalat hitelezőin – az adóhatóság mellett bankokon, beszállítókon – múlik, hogy a kifizetetlen lejárt követelésekre hivatkozva kezdeményeznek-e felszámolási eljárást a cég ellen. Schwarcz Tibor személyében nemrég új vezérigazgatót neveztek ki a társaság élére, akinek kiemelt feladata a pénzügyek rendezése, a gazdálkodás stabilizálása.

A teljes cikket az Új Dunántúli Napló oldalán olvashatja.

(forrás: Dunántúli Napló)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés