hirdetés
2024. május. 16., csütörtök - Mózes, Botond.

Mexikóban terjeszkedik a Richter

Újabb akvizícióval terjeszkedik a Richter  nőgyógyászati üzletága, a cég 70 százalékos tulajdonrészt szerez a mexikói DNA Pharmaceuticals vállalatban - közölte a cég csütörtökön.

A mexikói vállalat tulajdonosával kötött megállapodás értelmében a Richter Gedeon Nyrt. a következő 3 éven belül a fennmaradó 30 százalékos tulajdonrészt is kivásárolja. A megállapodás aláírását követően az új vegyesvállalat neve Gedeon Richter Mexico, S.A.P.I. de C.V lesz.

A közlemény szerint a Richter Gedeon Nyrt. mexikói marketing partnere, a DNA Pharmaceuticals, S.A. de C.V. tulajdonosával olyan megállapodást írt alá, amelynek célja a mexikói gyógyszerpiacra történő belépés megalapozása. A DNA főként a nőgyógyászati készítmények, elsősorban az Esmya nevű gyógyszer mexikói törzskönyvezésére és ezeknek a termékeknek az értékesítését támogató hálózat kiépítésére fókuszál.

A Richter hétfőn jelentette be, hogy többségi tulajdont szerez egy brazil gyógyszer-kereskedelmi vállalatban. A tájékoztatás szerint a Richter új marketing partnere, a Next Pharma Representaçăo, Importadora, Exportadora e Distribuidora Eireli - EPP tulajdonosával olyan megállapodást írt alá, amelynek célja a brazil gyógyszerpiacra történő közvetlen belépés. A Richter kezdetben 51 százalékos többségi tulajdoni részesedéssel rendelkezik a Next Pharma vállalatban, és a megállapodás opciós lehetőséget biztosít a fennmaradó 49 százalék jövőbeni megszerzésére is. A megállapodás aláírását követően a vállalat új neve Gedeon Richter do Brasil Importadora, Exportadora e Distribuidora S.A. lesz.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink