hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Megszerezte a Richter az Esmya latin-amerikai jogait

A Richter Gedeon Nyrt. (Richter) és a Laboratoire HRA Pharma (HRA Pharma) kedden bejelentette, hogy licencmegállapodást kötöttek - közölte a két érintett vállalat kedden az MTI-vel.

Ennek értelmében a Richter a jóindulatú nőgyógyászati elváltozások kezelésére kifejlesztett ulipristal acetate (UPA) hatóanyagú, Esmya nevű gyógyszer forgalmazási és értékesítési jogait - az Egyesült Államok és Kanada kivételével - megkapta az amerikai kontinens országaira is.

A Richter terméke a méhmióma kezelésére kifejlesztett vezető készítmény. E termék piaci jelenlétét akarja a társaság megalapozni a dinamikusan növekvő latin-amerikai térségben. A megállapodás pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

A Richter és a HRA Pharma közösen szándékozik innovatív megoldást nyújtani a különböző jóindulatú nőgyógyászati elváltozások kezelésére világszerte. A kedden bejelentett forgalmazási és értékesítési megállapodással a Richter a világ kulcsfontosságú piacainak többségére megszerezte az Esmyára vonatkozó kereskedelmi jogokat - tartalmazza a közlemény.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink