hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Erősített a Richter a kínai piacon

Újabb vegyesvállalatot alapított Kínában a Richter Gedeon Nyrt. 51 százalékos többségi tulajdoni részesedéssel - közölte a gyógyszeripari cég hétfőn.

Az új vegyesvállalat a Richter számára közvetlen jelenlétet biztosít Kínában 7 regionális irodájával és több mint 200 fős értékesítési hálózatával, amely a gyógyszercég meglévő vényköteles, valamint harmadik féltől licencbe vett, szintén vényköteles termékeinek promóciós és marketing tevékenységét végzi majd.

A közlemény szerint a Richter marketing partnere, az Rxmidas Pharmaceuticals Co. Ltd. tulajdonosaival olyan megállapodásokat írt alá, amelyek szerint a szerződés aláírásakor kifizetendő összegen túl további kifizetéseket teljesít, amennyiben az újonnan létrehozott vegyesvállalatban növeli a részesedését a következő években.

"Ez a jelentős ügylet egy újabb stratégiai lépésnek tekinthető a Richter földrajzi lefedettségének növelésére azáltal, hogy erősíti pozícióit Kínában, a világ egyik leggyorsabban növekvő gyógyszerpiacán" - közölte a Richter.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink