hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Bogsch: folyamatosak a készítmény kivonások

A hazai piac nagyon nehéz terep, az első félévnél gyengébb második félévet várunk – mondta Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója a Portfolio.hu-nak adott interjújában, melyből alább röviden idézünk.

- A vaklicitek láthatóan most is jelentős gyógyszerár-csökkentésekre kényszerítik a vállalatot. Mi a véleménye, mikor érhetjük el valójában a mélypontot?
- A mélypontot a cégek nagy része már elérte, folyamatosak a készítmény kivonások. Az irreálisan alacsony árakat benyújtó kisebb cégek az ellátás biztonságát veszélyeztetik, miközben a hazai, és az európai gyártás, mely itthoni foglalkoztatást is jelent egyben, nem tud versenyezni a kínai indiai import készítmények dömping áraival.

- A vaklicitek ellenére a legutóbbi gyorsjelentésben már a hazai forgalom emelkedéséről számolt be a Richter. Mit gondol, tartós lehet ez a tendencia?
- A hazai piac nagyon nehéz terep, az első félévnél gyengébb második félévet várunk. Sajnálatos tény hogy a hazai piac a saját számainkon belül 10 százalék alatt van, melyre eddig sosem volt példa.

 

- Júliusban a Richter kérelmezte az Esmya jelenlegi indikációjának kibővítését Nyugat-Európában. Ha a klinikai vizsgálatok sikeresek lesznek, az áttörést hozhat a készítménynél. Mikorra várhatjuk a vizsgálati eredményeket?
- Folynak a vizsgálatok a többszöri, ismételt kezelésre vonatkozóan, mivel a fő cél az, hogy a készítmény szedésével kiváltható legyen a műtét. Várhatóan 2015 második félévében kapjuk meg az engedélyt, melyhez az szükséges hogy a most folyó vizsgálatok sikeresek legyenek.

- Hogy látja, egyedi eset az Egis tervezett felvásárlása, vagy a jövőben a régiós gyógyszerszektor több szereplője is potenciális felvásárlási célpont lehet?
- A vállalatfelvásárlások helyett inkább jellemzőek a termék akvizíciók, illetve előrehaladott fázisú kutatási projektek megszerzése. A gyógyszeripari konszolidációs folyamat régóta tart már, és nehéz ideális célpontot találni – mondja Bogsch Erik a portfolio.hu-n.

(forrás: Portfolio.hu)
hirdetés

Könyveink