hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Kizárnák a lombikprogramból a magánklinikákat

Kifejezetten támogatja a kormány, hogy egyre több meddő pár kapjon lehetőséget a gyermekvállalásra, ezért a tervek szerint mind a ciklusszám, mind pedig a gyógyszertámogatás tekintetében kedvezőbb feltételeket teremtenének – közölte a Magyar Hírlapban az egészségügyért felelős államtitkár.

hirdetés

Az erről szóló jogszabály módosítása jelenleg is zajlik. A lap információi szerint a változtatási tervek között szerepel, hogy kizárnák a magánklinikákat a támogatásból, a központilag finanszírozott beavatkozásokat pedig a Semmelweis Egyetem Nőgyógyászati Klinikáján, a Budai Meddőségi Centrumban, illetve a pécsi klinikán végeznék.

A lombikkezelések finanszírozásának támogatási összege évek óta változatlan, évente körülbelül kétmilliárd forint. Ehhez hozzáadódik másfél milliárd forintnyi gyógyszertámogatás, ezekből pedig hozzávetőlegesen hat-hétezer meddőségi kezelést tudnak támogatottan elvégezni. Noha 2015 februárjában az akkori egészségügyi államtitkár, Zombor Gábor bejelentette, hogy duplájára emelik a lombikbébi-kezelésekre szánt összeget, az ügyben azóta sem született végeleges döntés, írta a lap.
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink