hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Négyes ikrek a négyes ikertől

Négyes ikrek születtek csütörtökön Debrecenben; a három kislány, egy kisfiú és az édesanyjuk jól vannak, mondta el a Debreceni Egyetem Klinikai Központ (DEKK) szülészeti klinikájának igazgatója.

Póka Róbert professzor tájékoztatása szerint a babák természetes úton fogantak, a tervezett császármetszést csütörtök délelőtt, a terhesség 34. hetében végezték el, a szülés problémamentes volt. Az 1800-1800, illetve 1600-1600 gramm súllyal született babák korukhoz képest normálisan fejlett, egészséges újszülöttek, egyikőjüknél sem kellett gépi lélegeztetést alkalmazni, jelenleg inkubátoros megfigyelés alatt vannak az újszülött intenzív osztályon.

Póka Róbert érdekességként említette, hogy a gyerekek édesapja maga is négyes ikrek egyik tagjaként született harminc évvel ezelőtt a debreceni klinikán.

"Kétszer adatott meg számomra, hogy négyes ikreket segítsek a világra", mondta a mostani szülést vezető professzor, aki harminc évvel ezelőtt tagja volt az akkori négyes ikrek születésénél közreműködő, a babák édesapját is világra segítő orvosi csoportnak. Póka Róbert elmondta azt is, hogy félmillió terhességre jut egy-egy négyes ikerszülés, de többnyire lombikprogram eredményeként.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés