hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Kényszenyugdíj: túl lassan véleményeznek a helyi fideszesek?

Bőven tartogat még fordulatokat a közalkalmazottak kényszernyugdíjazása – írja a NOL cikkében.

Az érintettek többsége még a határidő lejárta előtt egy nappal sem tudja, maradhat-e munkahelyén nyugdíjasként, írja a lap. Emlékeztetnek: eddig az intézmények csak egyetlen levelet kaptak, amelyben a továbbfoglalkoztatási kérelmek töredékét engedélyezték. Az Országos Onkológiai Intézet 150 érintettje közül például mindössze ketten – a főigazgató és helyettese – kapott a kötelező nyugdíjazás alól felmentést.

Másutt, például a miskolci megyei kórházban, a kérelmezők alig fele szerepelt az engedélylistán. Azóta egyetlen más – elutasító vagy kedvező – értesítés sem érkezett a kórházakhoz. A meglévő továbbfoglalkoztatási listákat az intézményvezetők többsége nem is merte saját kollektívájával ismertetni, várják a végleges listát, hogy ne szítsanak feleslegesen indulatokat. De jó néhányan már azt sem értik, pontosan mi alapján döntöttek, az egyik kórházvezető szerint a névsor olyan, mintha a Szerencsejáték Zrt. húzta volna ki a neveket a kalapból, mert akik eddig maradhatnak, azokat se szakmai, se politikai kiválasztottként nem tudná egy kalap alá sorolni.

Ezt a visszásságot fideszes körökből lapunknak azzal magyarázták, hogy a tovább foglalkoztatható orvosok listájáról, mint az adott földrajzi terület ismerői, a párt választókerületi elnökei is véleményt mondhattak, ami tovább árnyalhatta az egyébként is igen összetett szempontrendszert. Egyebek mellett ez is oka annak, hogy a kormány még mindig nem tudott a tovább foglalkoztathatókról végleges listát közölni, noha a mentesség alapján továbbdolgozóknak április 30-ig hivatalos levélben le kéne mondaniuk öregségi ellátásukat a nyugdíjbiztosítónál – olvasható a a nol.hu-n.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink