hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Kényszernyugdíj-talány: valójában ki dönt a mentesítési kérelmekről?

Hiába interpellált egy képviselő hétfőn, nem sikerült kiderítenie, hol és hogyan születnek a döntések a kényszernyugdíj alól felmentést kérők sorsáról – írja a NOL.

Válaszában Szócska Miklós államtitkár megint csak azt ismételte el, mint eddig mindig: szerinte az egészségügyben szinte minden esetben indokolt a nyugdíjkorhatárt betöltő dolgozók továbbfoglalkoztatása, a munkáltatók ennek megfelelően járnak el. Hozzátette, az intézkedést előkészítették, az érintetteket pedig folyamatosan értesítik a döntésről.

Csakhogy: ennek ellenére másfél hete egyetlen újabb pozitív bírálat sem érkezett meg az érintett kórházakhoz. Akkor viszont több intézmény vezetője kapott határozatot, de az csak néhány érintett munkatárs felmentését tartalmazta.

Az államtitkárságtól már egy hete nem sikerült értelmezhető választ kapnia a Népszabadságnak arra az egyszerű kérdésére, hogy voltaképp ki is dönt arról, ki maradhat, és ki nem dolgozhat tovább.  Mint írják: „Informálisan is csak annyit tudtunk meg, hogy a szakállamtitkárság a kórházaktól beérkező listákat, amelyek a továbbfoglalkoztatásukat kérelmezők nevét tartalmazza, csomagban továbbítja Kandra Ildikónak, az egyes kormánydöntések végrehajtásának koordinációjáért felelős helyettes államtitkárnak, de hogy azután mi történik, azt még a szakállamtitkárság sem tudja” – olvasható a nol.hu-n.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink