hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Szócska Miklós videóüzenetben nyugtatja a dolgozni akaró orvosokat

Az egészségügyi államtitkár a kormány honlapjára feltöltött videoüzenetében szólt a nyugdíjasok továbbfoglalkoztatási kérelmeinek elbírálását várókhoz.

Mint Szócska Miklós fogalmazott: az első mentesítési kérelmekre adott válaszok már visszaérkeztek az államtitkársághoz. A dolgozók egy részét már értesítették erről, s a többieket is tájékoztatják a következő hetekben. A levelek kiküldésének elhúzódását azzal magyarázta, hogy sok volt  a kérelem. Magáról a döntésről pedig azt mondta, „a nyugdíjasok továbbfoglalkoztatási kérelmeinek elbírálását az ellátási szükségletek határozzák meg”. (Az államtitkár közlése, illetve az értesítések csepegtetése arra utal, hogy valahol a kormányban az említett 2700 esetben ténylegesen egyedi döntéseket hoznak, s nem pedig az intézmények, vagy az ágazat vezetőinek szakmai véleményét követik.)

Szócska Miklós a vidóüzenetében úgy fogalmazott:Amikor olyan értesülés lát napvilágot, hogy egy egészségügyi intézményben 150 dolgozóból csak ketten kaptak választ, az valójában úgy hangzik, hogy ketten már megkapták”. Ezzel arra utalt, hogy az elmúlt napokban több lap írt arról: az egyes intézményeknek kiküldött levelek szerint az érintett dolgozóiknak csak töredéke kapott engedélyt a továbbdolgozásra, így van ahol ez komoly riadalmat okozott.

(forrás: MTI, kormany.hu)
hirdetés

Könyveink