hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

Félezer egészségügyi dolgozó sorsa lóg a levegőben

Csaknem ötszáz nyugdíjas korú egészségügyi dolgozó továbbfoglalkozatási kérelmének elbírálása még tart a közszférában - derül ki egy államtitkári válaszból.

A kormány az egészségügyben mostanáig 1888 ember továbbfoglalkoztatását támogatta, 497 kérelem elbírálását még nem fejezték be. Mindössze 58 esetben nem támogatták a továbbfoglalkoztatást - írta Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára az Országgyűlés honlapján közzétett írásbeli válaszában.

Pál Béla szocialista országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordult Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez: Tervezik-e módosítani az egészségügyi dolgozók nyugdíj melletti foglalkoztatásának szabályait az egészségügy biztonságos működtetése és az ellátásra szorulók érdekében?

Doncsev András államtitkára hangsúlyozta: a jelenlegi jogszabályi környezet képes biztosítani a biztonságos betegellátást. "Ezen kívül több, sikeres kormányzati döntés, intézkedés született a közelmúltban az egészségügyi dolgozók itthon tartása, jövedelmének növelése és az utánpótlás biztosítása érdekében." Ebből adódóan a jogszabályok módosítását nem látja indokoltnak - tette hozzá.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink