hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Kényszernyugdíj: nem engedtek az 58-nak

A 1906 továbbfoglalkoztatási kérelemből 1848 esetben a kormányzat is támogatta a továbbfoglalkoztatást – írja közleményében a humán tárca az egészségügyiek kényszernyugdíjazásáról.

Az eredményt úgy értékelik, hogy „Ezáltal mindazokon a területeken, ahol az egészségügyi ellátás biztosításához szükséges a nyugdíjas dolgozók alkalmazása, a továbbfoglalkoztatás lehetővé válik. Emellett az ellátásban részvevő egészségügyi dolgozók álláshelyei azokban az esetekben is betölthetőek maradnak, amikor a dolgozó nem kérte a továbbfoglalkoztatását.”

Sajtóhírek szerint az utolsó mentesítéseket április 30-án éjfél előtt postázták. Így arra az érintetteknek nem volt módjuk, hogy az aznapi határidőig szabályosan bejelenthessék a nyugdíjbiztosítónak, hogy júliustól – amikor életbe lép a kettős javadalmazás tilalma  – ők nem kérik a nyugdíjat, mivel a mentesítés alapján akkorra is a helyükön maradhatnak. Erre az abszurd helyzetre most reagál a tárca közleménye is, amikor így fogalmaz:

„A társadalmi nyugellátásról szóló törvény módosításával összefüggésben a nyugdíjkorhatárt betöltött alkalmazottaknak 2013. április 30-ig kellett bejelenteniük a nyugdíjfolyósító szerv számára, hogy jelenleg munkaviszonyban állnak-e. Tehát az április 30-i nyilatkozattételi határidő nem érinti közvetlenül a továbbfoglalkoztatásra és a kompenzációra vonatkozó kérelmeket, illetve azok elbírálását.”

hirdetés

Könyveink