hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

„Az orvoskart mindez pofonként érte”

Éger István és a Népszava cikkírója azt próbálja megfejteni, hogy valójában hogyan is alakult a kényszernyugdíjazás, s mit jelentenek a humántárca által közölt különféle számok.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke a közvéleményhez hasonlóan kiszolgáltatott a kormányzat által közölt adatoknak – írja a lap –, így fordulhat elő, hogy – mint fogalmazott – folyamatosan milliárdokat és emberek ezreit keresgéli a hivatalos közlések nyomán.

A MOK elnöke kaotikusnak, sőt, botrányosnak tartja az ügymenetet, s azt, hogy a már említett bizonytalanságokon felül az érintettek mind a mai napig nem kaptak semmiféle tájékoztatást. "Ennyire semmibe venni olyanokat, akiket ahelyett, hogy a saját állásukért való kuncsorgásra kényszerítettek, arra kellett volna kérni, hogy maradjanak ebben a düledező, roskadozó rendszerben, egész egyszerűen elfogadhatatlan" - fogalmazott Éger, hozzátéve: tapasztalatai szerint a kabinet eljárása sokakat eltántorított a továbbfoglalkoztatási szándéktól, hiszen az "amúgy is elkeseredett, kiégett orvoskart mindez pofonként érte" – olvasható a nepszava.hu cikkében.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink