hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Cukorbetegek életét veszélyeztette

Bűnösnek vallotta magát a bíróságon az az amerikai férfi, aki hamis vércukorszint ellenőrző teszteket értékesített az Egyesült Államokban, és a pontatlan eszközökkel veszélyeztette a cukorbetegek életét.

Megközelítőleg hatezer dobozzal importált hamis vércukorszintmérő teszteket kínai és amerikai beszerzési forrásból a 61 éves Jacques Duplessis. A férfi saját cégein keresztül nagykereskedőknek adta el a hamisítványokat az Egyesült Államokban – közli a HENT hírlevele. Az eredeti teszteket a cukorbetegek használják saját vércukorszintjük ellenőrzésére. Amennyiben a teszt nem pontos, akkor a beteg nem tudja pontosan adagolni az életmentő inzulint. A rendszerint gyenge minőségű és nem megfelelő hamisítványok mellett a cukorbetegek esetleg túl sok vagy túl kevés inzulint adnak be, és ez akár az életükbe is kerülhet.

A Nasdaq híroldalán olvasható hír szerint a férfi beismerte bűnösségét. Az ügyben októberben hirdetnek ítéletet. Ennek során a bíróság az amerikai jogszabályok szerint három évig terjedő szabadságvesztésre, 350 ezer dollár pénzbüntetésre és a károsultak kártérítésére kötelezheti a vádlottat.

MedicalOnline
a szerző cikkei

(forrás: HENT)
hirdetés

Könyveink