hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Bizonyíthatatlan bújtatott nyaralások – Szigorítanának

Szigorítaná a marketing- és gyógyszerpromóciós szabályokat a kormány egészségügyi államtitkársága - írja a Magyar Nemzet.

Erre azután tettek javaslatot, hogy felvetődött a gyanú: a Thaiföldön meghalt háziorvos és társai utazását egy gyógyszercég finanszírozta jogellenesen.

A témáról Kovácsy Zsombort kérdezte a lap, aki a nemrég megszüntetett Egészségbiztosítási Felügyelet egykori elnökeként számos olyan bejelentéssel találkozott, amely a gyógyszerpiaci marketing- és promóciós szabályok megsértésére vonatkozott. Noha több esetet vizsgáltak, egyetlen külföldi utaztatás esetében sem sikerült bizonyítani, hogy bújtatott nyaraltatásról lett volna szó – ismerte el. A dolgukat többek között az nehezítette, hogy nem voltak rendőrségi jogosítványaik, nem volt lehetőségük például a banktitok megismerésére.

Kovácsy Zsombor ma is fontosnak tartaná, hogy ez a lehetőség bekerüljön az ilyen eseteket vizsgáló szakmai hatóság eszköztárába. Hozzátette: van értelme ugyan a szigorításnak, de attól sem remélhető, hogy megszűnik ez a gyakorlat, a gyógyszergyártók ugyanis rendkívül kifinomult technikákat alkalmaznak az orvosok meggyőzésére.

(forrás: Magyar Nemzet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés