hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.

Barcikán is vannak kórházvédők

Életveszélyben a barcikai betegek – címmel idézi meg a kazincbarcikai kórház átalakítása ellen tiltakozók panaszait a Népszava.

Miközben a nemrég felújított kazincbarcikai kórházban megszűnt az aktív fekvőbeteg ellátás, vasárnaptól - a személyi és tárgyi feltételek hiányának ellenére - súlyos pszichiátriai betegek költözhetnek az épületbe, foglalják össze a tiltkozók aktuális panaszát.

Az általuk megidézett Czipfel Tiborné és Szentesi Szilvia egy demonstráció megszervezése után az egészségügyi államtitkárságig jutott, aztán petíciót is írtak, de állításuk szerint már nem hajlandóak szóba állni velük, és a kazincbarcikai kórház igazgatóját jelölték ki tárgyalópartnernek. A kórházvezető egyszer fogadta őket - írja a lap -, de elmondásuk szerint Daher Pierre (aki egyébként a Fidesz parlamenti képviselője is) minősíthetetlen hangnem kíséretében kidobta őket. "Felpattant a székről, azt üvöltötte, hogy nem köteles beszélni, egyetlen kérdésre sem válaszol, és azonnal hagyjuk el az irodáját. Azóta kitiltottak minket a kórházból, a dolgozókat pedig megfenyegették, hogy aki szóba mer állni velünk, az állásával játszik".

A tiltakozók nem csak a sürgősségi ellátás áthelyezésével, hanem a kórházi épület hasznosításával sincsenek kibékülve. Ahogy a lap írja megközelítésükről:

„Miközben helyiek az egészségükért aggódnak, a kilencemeletes épület hetedik szintjére krónikus pszichiátriai betegek költöznek vasárnaptól - meséli Czipfel Tiborné. Pedig az ablakokon nincs rács, így a depresszióval kezeltek bármikor kiugorhatnak. Az sem jó, hogy szabadon járkálhatnak az épületben, kezelésük sem megoldott, hiszen nincs szakszemélyzet. Ez a probléma akkor is felmerült, amikor a tiltakozók Cserháti Péterrel egyeztettek. Közölték, nem engedik, hogy az izsófalvai pszichiátriai betegeket beköltöztessék a kazincbarcikai kórházba” – olvasható a nepszava.hu-n.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink