hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Barcikai kórházcsata: az összeköltözés fáj legjobban

Szitka Péter (MSZP), Kazincbarcika polgármestere vezetésével háromtagú delegáció vitte az egészségügyi államtitkárságra a városi kórház átszervezése ellen tiltakozó 17 ezer aláírást tartalmazó íveket, melyeket Beneda Attila kabinetfőnök vett át – írja a boon.hu.

A városházi küldöttség a találkozót úgy értékelte, hogy „az egészségügyi kormányzat hajlik az ésszerű kompromisszumokra, s ennek szellemében várhatóan augusztus első felében újabb szakmai egyeztetéseket, kerekasztal-megbeszéléseket tartanak az érintettekkel, a kórház dolgozóival, a térség országgyűlési képviselőivel”.

A kazincbarcikaiak azt is a kabinetfőnök tudomására hozták, hogy leginkább az izsófalvai Pszichiátriai Szakkórház és Betegotthon lakóinak a barcikai kórházba költöztetését tartják elhibázott szakmai döntésnek.

Kapcsolódó hír, hogy Demeter Ervin megyei kormánymegbízott és dr. Jakó Ildikó, az Észak-magyarországi Térségi Egészségügyi Szolgáltató Központ igazgatója közleményben ismertette, hogy milyen szolgáltatásokat nyújt július 1-től az átalakított kórház a térség lakóinak – ezt ugyancsak részletesen ismerteti a boon.hu cikke.

(forrás: Boon.hu)
hirdetés

Könyveink