hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Barcikai kórházcsata: a Jobbik halottakat számol

Csütörtök délután tüntetést tart a kazincbarcikai kórházért a Jobbik - jelentette be a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, tudósít az MTI.

Szegedi Csanád EP-képviselő kijelentette, hogy "átalakításnak álcázva" nagymértékben leépítették az intézményt, miközben az új irányelvek miatt sokszor már nem Kazincbarcikára, hanem a sokkal távolabbi Miskolcra vagy Ózdra szállítják a betegeket a kórház korábbi körzetéből. Állítása szerint az átalakítás miatt az elmúlt egy hónapban hárman haltak meg, egy csecsemő, egy idős férfi és egy 16 éves lány.

A kazincbarcikai kórházból egy elfekvő intézményt szeretnének csinálni egy kihelyezett pszichiátriai osztállyal, a döntés mögött "nyilvánvalóan magán gazdasági érdekek húzódnak" - jelentette ki.

Kitért arra is, hogy a létesítmény jelenleg összesen négy mentőautóval rendelkezik, amelyek gyakorlatilag állandóan úton vannak, ezért egy sem áll tartalékban egy riasztás esetére. A Jobbik ezért azonnali intézkedésként azt kéri a kormánytól, hogy még legalább öt-hat mentőautót helyezzenek ki az intézményhez, amíg a kórházat "nem helyezik vissza az eredeti állapotába".

A politikus arra is kitért, hogy a tüntetésen aláírásgyűjtést is indítanak, amellyel arra kérik a kormányzatot, hogy állítsák vissza a gyermekosztályt és a sürgősségi ellátást, valamint ne csökkentsék az aktív ágyak számát.

(Megjegyzendő, az ötlet nem új: pénteken a szocialista polgármester sajtótájékoztatóján bemutatták azt a 15.781 aláírást is, melyet a kórház megmaradásáért addig gyűjtöttek.)

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink