hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.

Szeptembertől két kórházat igazgat

Szeptembertől az edelényi kórház igazgatóját, Daher Pierre-t bízta meg a kazincbarcikai kórház igazgatásával a kórházat működtető DEOEC Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft, írja az Észak-Magyarország.

A terület fideszes képviselője, Demeter Zoltán elmondta: a jelenleg a B.-A.-Z.Megyei Kórház telephelyeként működtetett, de a kazincbarcikai kórházon keresztül finanszírozott izsófalvai pszichiátriai szakkórház működtetése is hamarosan átkerül a barcikai kórházhoz, de nem költözik sehová, hanem marad az eddigi helyén.

A lap szerint az izsófalvai szakkórház témája volt egy MSZP-s sajtótájékoztatónak is. Forráskivonás, kapkodás és a betegek jogainak sérülése – így jellemezték a szocialista képviselők az elmúlt két év egészségügyben történt lépéseit. Lukács András, a megyei közgyűlés szocialista frakcióvezetője és Vécsi István, a megyei közgyűlés tagja, Ricse polgármestere elmarasztaló véleményük alátámasztására felhozták: az izsófalvai kórházat a barcikaiba akarták „átköltöztetni", emiatt hagyták elúszni a rehabilitációs pályázattal nyert 100 millió forintos támogatást. Egy újabb elképzelés szerint mégis maradna helyben. Kérdezik: most már megfelelnek a régi, rossz körülmények?

Csaknem 200 kilométert kell utazniuk azoknak a zemplénieknek, bodrogközieknek, akik reumatológiai kezeléshez szeretnének jutni egy kórházban: a nemrégiben életbe lépett szabályozás szerint ugyanis az ott élő betegek már az egri Markhot Ferenc Kórház ellátási körzetéhez tartoznak. Ebben a betegségcsoportban. Más betegségek esetén van, hogy Ráckeresztúrra, Visegrádra, vagy éppen Veresegyházra kell menni. Az utak rosszak, a közösségi közlekedés kiszámíthatatlan, az üzemanyagárak az egekben. Az átalakítás rossz, átgondolatlan, méltatlan, felelőtlen, gazdaságtalan, hangzott el a tájékoztatón az eszon.hu szerint.

(forrás: Észak-Magyarország)
hirdetés

Könyveink