hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Barcikai kórházcsata: Van másik!

A barcikai önkormányzat saját erőből megoldja a folyamatos gyerekellátást – írja közleményében a település önkormányzata.

Az önkormányzati sajtszolgálat (ÖS) útján közzétett írás emlékeztet: a Kazincbarcikai Kórház május elsejei államosítása, majd a július elsején életbe lépett struktúra átalakítása nagyon negatívan érintette a 120 000 ember ellátását végző egészségügyi intézményt, a város és a térség lakóit. A korábbi 180 aktív ágyból hivatalosan 40 maradt; megszűnt a szülészet-nőgyógyászat, a gyermekosztály, a sürgősségi és az intenzív ellátás, valamint a szemészet.

Sokak szerint – írják  –  lakossági nyomásra a szülészet-nőgyógyászat tovább működtetése rövidesen megoldódik, de az osztályra a központi utasításnak megfelelően jelenleg sem szállítanak betegeket, az ellátási területről Ózdra és Miskolcra viszik a kismamákat.

A közlemény ezt követően Szitka Péter (MSZP) polgármestert idézi: „A lakossági igény mellett a szakma szerint is erősen kifogásolható, hogy a szülészeti területhez gyermekosztály, vagy legalább gyermekgyógyászat nem kapcsolódik. Ezen probléma megoldását az állam helyett önkormányzatunk felvállalta. Dr. Trencsényi Pál gyermek-háziorvos a kórház földszintjén mind a nappali, mind a sürgősségi ellátást – az önkormányzat és a DE OEC Kft. megbízásából – biztosítja. Az ehhez szükséges átalakítás költségét önkormányzatunk fedezi” – olvasható az önkormányzat híradásában.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink