hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.
hirdetés

A júliusi káosz előtt még nagygeneráloztattak a betegek

Aki eddig még vívódott, a kórházi rendszer újraindításával megkaphatja a végső lökést, hogy induljon: nyugatra - ez is kiderül a Népszabadság helyzetképéből.

Azt, hogy pontosan hány egészségügyi dolgozó munkahelye szűnik meg a rendszer „újraindításával”, még nem tudni  - írja  alap -, a folyamatot lebonyolító GYEMSZI is még csak most gyűjti az adatokat. A hivatal egyebek mellett azt is tudakolja az intézményvezetőktől, hogy milyen módon tájékoztatják a betegeket a változásokról. Így például arról, hogy maguk milyen változásokkal számolnak, és ezekhez hogyan tudnak alkalmazkodni, továbbá a feladatokat átvevő szolgáltatók mennyire felkészültek, várhatók-e „humán-erőforrás problémák”.

Lapunknak több kórházigazgató is jelezte: nem érzi feladatának, és nincsenek is felkészülve a betegek tájékoztatására, már csak azért sem, mert ehhez nekik maguknak sincs kellő információjuk. Többen állították: az átalakításból – éppen a GYEMSZI titkolódzásának következményeként – könnyen zűrzavar lehet július elsején. Mint mondták: tudomásuk szerint máig nem készült el az új beutalási rend, így a mentők sem fogják tudni, hová vigyék a beteget. S miután a kórházigazgatói állások sorsa még mindig nem dőlt el, a kamarákat épp a napokban regulázták meg egy törvénnyel, a szakszervezetek pedig mintha nem is léteznének, nincs ember, aki szót emeljen az esetleg elkerülhető hibák ellen olvasható a nol.hu-n.

Az írásból egyébként  az átalakítás egy furcsa mellékhatása is kiderült. A kazincbarcikai kórházban, ahol lényegében megszűnik az aktív fekvőbeteg-ellátás, az elmúlt három hónapban „fullra jártak” az osztályok. A főigazgató szerint akinek valami baja volt, azzal jött, hogy most kéri a kezelést, mert ki tudja, hogy néhány héten belül hová kellene mennie.

(forrás: NOL)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés