2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Az indiai miniszter szerint a homoszexualitás betegség

A homoszexualitás "betegség" és "teljesen természetellenes" - jelentette ki az indiai egészségügyi miniszter, melegjogi aktivisták felháborodását kiváltva.

Gulam Nabi Azad az Indiában elterjedt konzervatív nézettel összhangban azt is kifejtette, hogy a homoszexualitást a nyugatiak terjesztették el az országban, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy ez a "betegség" hazáját is elérte.

Gulam Nabi Azad

A melegek közötti szex Indiában sokáig törvényellenes volt, a delhi felsőbíróság csak 2009-ben hatálytalanította azt a törvényt, amelynek értelmében az azonos neműek közötti szexuális együttlét akár tíz évi börtönbüntetéssel volt sújtható. Indiában jelenleg körülbelül 2,5 millió HIV-fertőzött él, egész Ázsiában itt a legnagyobb a betegséggel küzdők száma. Szakértők szerint a homoszexuálisok elszigeteltsége megnehezíti a HIV-fertőzés elleni küzdelmet.

Nagy botrányt kavart tavaly Aliye Kavaf, a török kormány nő- és családügyi minisztere is, amiikor hasonlóan nyilatkozott a homoszexuálisokról: a miniszterasszony szerint melegnek lenni betegség. A Hürriyet török napilap tudósítása szerint Kavaf szerint melegnek lenni egy „biológiai rendellenesség”, és gyógyítani kell a „megfertőződött” embereket. A miniszterasszony a melegek házasságkötését is ellenzi.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink