2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Kitekintő

„A homoszexualitás betegség”

Aliye Kavaf, a török kormány nő- és családügyi minisztere folytatja már eddig is sokat vitatott nyilatkozatait a homoszexuálisokról: a miniszterasszony szerint melegnek lenni betegség.
A Hürriyet török napilap tudósítása szerint Kavaf azután fogalmazta meg kijelentését, miután az utóbbi időkben török sorozatokban homoszexuálisokat is bemutató jelenetek jelentek meg. A miniszterasszony szerint melegnek lenni egy „biológiai rendellenesség”, és gyógyítani kell a „megfertőződött” embereket. Kavaf a melegek házasságkötését is ellenzi.
 
Kavaf elmondása alapján a kormány nem rendelkezik tervekkel arra vonatkozólag, hogy legalizálnák a melegek házasságkötését Törökországban, a miniszter ugyanakkor elismerte, hogy léteznek homoszexuálisok az iszlám vallású országban.
 
A miniszterasszony szerint a hasonló programok Európában és az Egyesült Államokban cenzúrázásra kerülnek a kódolatlan tévécsatornák kínálatából, aki meg szeretné nézni ezeket a programokat, az külön fizet értük. Kavafot a fentiek mellett egy másik megnyilvánulásáért is erős kritika érte a média részéről, mivel a miniszterasszony szívesen nézi a „Kurtlar Vadisi” (Farkasok völgye) sorozatot, melyben a kínzást és erőszakot bemutató felvételek eléggé megszokottak. Kavaf arra a kérdésre, hogy ez hogyan egyeztethető össze a család mint intézmény védelmével, nem válaszolt.
 
Nagy Gergely, Kitekintő

cimkék

hirdetés

Könyveink