hirdetés
2024. május. 10., péntek - Ármin, Pálma.

A magyar orvosképzés már Németországban van...

Végzett az első évfolyam a Semmelweis Egyetem hamburgi képzésén – írja a Semmelweis Hírek.

Európában egyedülálló együttműködést írt alá négy éve Németország egyik legnagyobb klinikai központjával a Semmelweis Egyetem, emlékeztet az egyetem lapja: közös orvosképzést indítottak, az első évfolyam idén végzett, a diplomákat pénteken adták át a berlini magyar nagykövetségen.

A hallgatók az első két év után, az Asklepios világviszonylatban is élen járó hamburgi intézményeiben teljesítik az orvosképzés második, klinikai felét. Itt az elméleti tudás bővítése mellett a tudományos kutatásra és a gyógyítás gyakorlatára helyezik a hangsúlyt, illeszkedve a Németországban megszokott duális szakképzési rendszerhez. Tanulmányaik végén az unióban mindenütt elismert Semmelweis diplomát kapják.

Az érdeklődés rendkívüli, az évfolyamonkénti 50 helyre “Németországból, illetve Rigától egészen Pécsig” évente átlagosan 300-an jelentkeznek – idézi a lap Jörg Weidenhammert, az Asklepios Medical School GmbH ügyvezető igazgatóját.

A Németországban 44 ezer embert foglalkoztató, 140 kórházat és egyéb egészségügyi intézményt üzemeltető Asklepios Kliniken GmbH elsősorban az orvos-utánpótlás biztosítása céljából alakította ki az együttműködést a budapesti egyetemmelolvasható az egyetem honlapján.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink