hirdetés
2024. május. 20., hétfő - Bernát, Felícia.

Egészségpolitika

Magyar orvosi diploma Hamburgban

A tavaly – a Semmelweis Egyetem és az Asklepios Campus Hamburg együttműködésében – elindított németországi világszínvonalú képzésre idén is nagy igény mutatkozott.
Az SE és az Asklepios Campus Hamburg együttműködésében indított közös képzés keretében évente 42 hallgató kezdheti meg tanulmányait a budapesti Semmelweis Egyetemen. Az első két év sikeres lezárása után a hallgatók az orvosképzés második felét (klinikai képzés) az Asklepios Campus Hamburg világviszonylatban is élen járó hamburgi intézményeiben fogják teljesíteni. A németországi képzés az új felsőoktatási törvény értelmében ún. székhelyen kívüli képzésnek minősül, a diplomát a végzett hallgatóknak a Semmelweis Egyetem állítja ki. Az Asklepios Medical School-on, amely a St. Georg Asklepios klinika területén van, a hallgatók magyar diplomát szerezhetnek, ugyanis EU-irányelv biztosítja a vizsgák kölcsönös elismerését. Hamburgban a szemeszterdíjak 7200 eurót tesznek ki. Az egész képzés összesen 80 ezer euróra jön ki.

Idén októberben több mint 80 német hallgató akarja két budapesti év után klinikai tanulmányait a hamburgi klinikán folytatni – közli az Aerzteblatt.de. Az Asklepios Medical School ügyvezetője elmondása szerint az eddigi tapasztalatok a hamburgi tanulmányokkal kapcsolatban igen jók: a hamburgi klinikáin az Asklepios elegendő docenssel rendelkezik a klinikai szakmákban, hogy az oktatást is teljesítsék. A képzést a magyar Oktatásügyi Minisztérium is elismerte. A Semmelweis Egyetem rektora, Tulassay Tivadar professzor szerint egy ilyen kooperáció Európában egyedülálló.

Hogy az Asklepios magánklinikai konszern miért van elkötelezve az orvosképzés iránt, abból az Asklepios Medical School nem csinál titkot. Természetesen azt remélik, hogy egyik-másik hallgató később is, mint orvos, hű marad a vállalathoz.

OrientPress Hírügynökség

cimkék

hirdetés

Könyveink