hirdetés
hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

A kormány folytatja a kórházigazgatók sokkolását

A Magyar Kórházszövetség mára rendkívüli ülést hívott össze, miután a tárca a 15 országos intézetből 13 főigazgatói posztjára pályázatot írt ki - írja a Népszabadság.

A lap úgy fogalmaz: "a fővárosi, meglehetősen balul sikerült kórházigazgató-váltási akció után most az állami intézmények vezetőire hozza rá a frászt a Fidesz."

Amint arról korábban beszámoltunk, a minisztérium az Egészségügyi Közlönyben hírdette meg a pozíciókat. A Népszabadság úgy tudja, az állami kórházak főigazgatói is innen értesültek arról, hogy a tárca pályázatot írt ki az állásaikra: "több országos intézetvezető is azt mondta: péntek délután véletlenül értesültek arról, hogy a nemzeti erőforrás miniszter meghirdette az állásukat. Ráadásul a szakmai közlöny, amelyből mindez kiderült, munkaidő után került fel a világhálóra. S bár volt olyan főigazgató, akit Szócska Miklós szombat reggel személyesen is felhívott, mondván, puszta formalitásról van szó, ám ez a fővárosban történtek után, ahol nagyon is hasonló eljárás zajlott, keveseket nyugtatott meg. A főigazgatóknak 30 napjuk van arra, hogy pályázzanak.

A napilap információi szerint az egészségügyért felelős államtitkár a jövő héten találkozik az országos intézetek főigazgatóival, vélhetően akkor kaphatnak részletes tájékoztatást az érintettek arról, hogy mi is történik valójában. A meghirdetett főigazgatói posztok mellett a gazdasági és más helyettesi pozíciókra is lehet pályázni.

Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke közölte: mára rendkívüli elnökségi ülés összehívását kezdeményezi, mert a főigazgatók ekkora arányú cseréje már veszélyezteti az áprilisra tervezett közgyűlés programját.

A teljes cikk a Népszabadság oldalán olvasható.

(forrás: Népszabadság )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés