hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

A főigazgató után a megbízott kórházvezetőt is leváltanák Nagykanizsán

A főigazgató múlt heti leváltása után a kórház vezetésével megbízott orvosigazgatót is eltávolítanák a nagykanizsai kórház éléről; a kezdeményezés miatt karácsony után rendkívüli ülést tart a város közgyűlése.

Bicsak Ágnes orvosigazgatót a múlt héten csütörtökön bízta meg a közgyűlés a Kanizsai Dorottya Kórház irányításával mindaddig, amíg pályázati kiírással nem választanak új főigazgatót. Az intézményt két éven át irányító Kovács József közalkalmazotti jogviszonyát azonnali hatállyal szüntették meg "nem megfelelő munkavégzés" miatt.
A főigazgató leváltását indítványozó képviselő, Bárdosi Gábor (MSZP) ugyancsak aláírta a mostani rendkívüli közgyűlés összehívásáról szóló kezdeményezést. Az MTI-nek azt mondta: a kórház főorvosait tömörítő szakmai vezető testület már hétfőn azt kérte a város polgármesterétől, hogy távolítsák el Bicsak Ágnest a vezetői posztról, mert arra sem szakmailag, sem emberileg nem alkalmas.
Ezt követően kilenc önkormányzati képviselő - több szocialista és fideszes városatya is - kezdeményezte a rendkívüli közgyűlés összehívását, a kérésnek Marton István polgármester eleget is tett. A meghívó szerint a karácsonyi ünnepek utáni első munkanapra, december 29-én reggelre hívta össze a rendkívüli közgyűlést, amelynek napirendjén szerepel a kórház új CT-berendezésére kiírt közbeszerzési eljárás felfüggesztése is.
A nagykanizsai képviselők december 18-án, ötórás vita után, titkos szavazással döntöttek úgy, hogy felmentik tisztségéből Kovács József főigazgatót. A nyolc pontban összefoglalt indoklás egyebek mellett arra tér ki, hogy a kórház vezetője több alkalommal is megtévesztette a közgyűlést, olyan szerződéseket kötött, amelyek mögött nem volt teljesítés, de kifizetések mégis történtek, továbbá fedezet nélküli kötelezettséget vállalt.
A számos kérdésben, így ebben az ügyben is rendkívül megosztott testületben a fideszes képviselők sem képviseltek egységes álláspontot, többségük nem vett részt a titkos szavazáson, de az összesített eredmény szerint volt köztük olyan, aki támogatta a szocialista indítványt. A testület ezt követően bízta meg Bicsak Ágnest a kórház ideiglenes irányításával.
Bicsak Ágnes 2007 nyarán nyerte el pályázaton a Kanizsai Dorottya Kórház orvos-igazgatói posztját, a gyermekorvos-pszichológus korábban egy fővárosi csecsemőotthonban dolgozott. Az Országos Választási Iroda honlapján található adatok szerint munkája mellett 12 évig a főváros VI. kerületében a jobboldali pártok által támogatott önkormányzati képviselő, illetve alpolgármester is volt, 2006-ban a MIÉP és a Jobbik jelöltjeként indult sikertelenül a helyhatósági választásokon.

MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink