hirdetés
2024. május. 13., hétfő - Szervác, Imola.

A régió első magánklinikája épül Nagykanizsán

Megkezdődött Nagykanizsán a régió első, komplex szolgáltatásokat kínáló magánklinikájának kialakítása; a befektető szerint a kórházi ellátással szemben nem konkurenciát, hanem alternatívát kínálnak a betegek számára.

Egy meglévő belvárosi ingatlan átalakításával, mintegy 150-200 millió forint ráfordítással épül az egészségügyi centrum, ahol egynapos sebészeti ellátást, valamint komplex kivizsgálási lehetőséget kínálnak a nőgyógyászattól a sebészeten, szemészeten és urológián át a belgyógyászatig. A klinikán 8-10 orvos dolgozik majd, munkájukat további tíz dolgozó segíti a várhatóan még idén megnyíló intézményben - mondta Szántó Miklós, a beruházó nagykanizsai Tridens 96 Kft. ügyvezetője.
A több mint tíz éve a cég tulajdonában álló épületben három szinten, mintegy ezer négyzetméteren alakítják ki az egészségügyi centrumot, a szükséges helyiségek, így a két műtő kialakítása már megkezdődött. Az ingatlanfejlesztő vállalkozás az átalakításokat követően a klinikát működtető cégben tulajdonosként is részt vevő orvoscsoporttal közösen vásárolja meg az egészségügyi berendezéseket.
Szántó Miklós elmondta, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral várhatóan szerződéses kapcsolatban áll majd a nagykanizsai klinika, így a társadalombiztosítással rendelkező betegek ugyanúgy térítésmentesen vehetik igénybe szolgáltatásaikat, mint a város kórházában. Nagy különbségnek tartja ugyanakkor, hogy nem kell több napot - esetleg zsúfolt - kórteremben tölteniük a betegeknek, de azt is, hogy a vizsgálatokra várakozási idő nélkül, kulturált körülmények között, meghatározott időben juthatnak be a páciensek.
Arra a kérdésre, hogy a Nagykanizsán kisebbségben lévő szocialista és szabad demokrata politikusok által számtalanszor kritizált városi kórháznak mennyire lesz konkurenciája az új intézmény, a beruházó közölte: hosszabb távon bizonyára az lehet, de a konkurencia "még soha senkinek nem ártott". A helyieknek választási lehetőséget, a kórháznak pedig szolgáltatási versenyt jelent a magánklinika - tette hozzá.



(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink