hirdetés
2022. január. 21., péntek - Ágnes.
hirdetés

A British Journal of Dermatology cikke számol be arról, hogy olyan tesztet fejlesztettek ki, amely képes a melanóma terjedésének vagy visszatérésének kockázatát megállapítani.

Bár a pikkelysömört nem tekintik a Covid-19 szempontjából kockázati tényezőnek, mivel gyakran társul elhízással, ezért az ilyen betegekben a fertőzés nagyobb valószínűséggel válhat súlyossá.

A PharmaOnline szerint a KDM5B nevű fehérjének komoly szerepe van; új gyógyszercélpontot azonosítottak a melanóma elleni küzdelem során.

Tünetmentessé válhat a súlyos és középsúlyos állapotú pikkelysömörös páciensek 70 százaléka, akiknek az ország tíz pszoriázis centrumában biztosítják a legmodernebb, személyre szabott terápiákat.

Különböző gombafertőzések hátterét vizsgáló és új kezelési stratégiák alapjait megteremtő kutatási program zárult le a Szegedi Tudományegyetemen.

A fotodinámiás készülék segítségével otthon alkalmazott kezelés hatásossága megegyezik a kórházban végzett terápiával, írja az Index.

A szexuális úton terjedő fertőzések esetszámainak növekedése folytán a gyakorló venerológusok egyre több kihívással találják szembe magukat. Az empátia, a szakmaiság és a széleslátókörűség talán még sosem volt olyan fontos a betegeik ellátásban, mint napjainkban.

Az elmúlt évtizedben a nemi betegségek számának ugrásszerű növekedése figyelhető meg mind a homo-, mind a heteroszexuális közösségekben. A proctitist okozó nemi úton terjedő fertőzések tünettana szegényes, a betegek nagy része aszimptomatikus vagy csak kevés, általános tünettel jelentkezik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

„Ezt nem lehet felfogni. Én sem hittem el, mi következik majd”, mondja Kollár István, az Alzheimer című dokumentumfilm készítője, aki a forgatás során személyesen is érintetté vált.

„Amíg nem adom fel, legyőzhetetlen vagyok” mottója már-már szállóigévé vált. Ezt írta fel egy saját molinóra, amikor üzenetet küldött a sorstársaknak.