2024. május. 07., kedd - Gizella.
hirdetés

Kevés az ágy, elmaradtak a műtétek Angliában

Több száz műtétet – köztük rák-operációkat is – halasztottak el a télen ágyhiány miatt – írja a The Times nyomán a Magyar Idők.

Több száz sürgős rák-operációt töröltek el a brit egészségügyi ellátórendszer (NHS) téli zűrzavara miatt az Egyesült Királyságban – számol be a Magyar Idők a The Times nyomán. Az adatok szerint legalább 500 beavatkozást halasztottak el, mivel a kórházak ágyhiánnyal küszködtek az utóbbi évek egyik legkeményebb telén. – Az egészségügy vezetői elnézést kértek és teljesen elfogadhatatlannak nevezték a műtétek elhalasztását, ám aktivisták szerint ezek a késések ronthatják a betegek túlélési esélyeit.

A történtek azt mutatják, hogy az NHS nem képes megfelelően működni télen, a tapasztaltabb orvosok folyamatosan jelezték, hogy a kórházak olyan mértékben telítettek, hogy a páciensek a folyosókon halnak meg. A rekord számban érkező idős fekvőbetegeknek köszönhetően a kórtermek kihasználtsága 95 százalék feletti volt.

Az angol nemzeti egészségellátó rendszer precedens nélküli módon arra kérte a kórházakat január elején, hogy töröljenek minden nem sürgősnek minősített operációt, így próbálva felszabadítani kórházi ágyakat. Nagyjából 22 ezer műtétet töröltek el, de az útmutatás szerint végre kellett volna hajtani a rák-operációkat és azokat a beavatkozásokat, ahol számít az időtényező.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink