hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Minőségi ellátás és orvosválasztó

Az Etheal nevű magyar startup forradalmasítja a nyilvános egészségügyi adatokhoz való hozzáférést, írja a Portfolio.

Az elképzelés egy blokklánc alapon működő világméretű orvoskereső platform, amely létrehozását az évről évre dinamikusan növekvő egészségügyi turizmusra alapozták. A projekt előzménye a Doklist.com oldal, mely 4 éve működik és évi 2,5 millió látogatót szolgál ki. Ez egy orvosi szolgáltatás összehasonlító, amelynek segítségével megtalálhatók azok az orvosok, akik egy-egy szakterület specialistái. A magyar sikerek után az oldalt fejlesztő dr. Kertész Mihály és Tábori Viktor – egyben a későbbi Etheal alapítói – Brazíliát vették célba, ahol már 380 ezer orvost listáztak, szemben a 40 ezer magyarral. Ezzel olyan nemzetközi cégekkel szálltak versenybe, mint az amerikai ZocDoc, ami több mint 220 millió dollár tőkét vont be, vagy az európai Docplanner, ami több mint 50 millió dollár befektetést kapott.

Az Etheal orvos-beteg közötti kapcsolatteremtésre ad majd lehetőséget, valamint interakcióra ösztönzi a feleket. A lehetőségek széleskörűek, az időpontegyeztetésen túl a felhasználók véleményezhetik majd a kezelőorvost, valamint mások véleményei alapján választhatnak számukra szimpatikus orvost, illetve szolgáltatást.

A rendszer alapja a blokchain, a fizetőeszköz pedig az etherum blokkjait használó HEAL token, melynek segítségével határokon átívelően, és nemzeti valutáktól függetlenül történhetnek meg a különböző fizetések.

Bővebben a Portfolio portálján.

(forrás: Portfolio.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!