hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Hagyománytörő orvoskeresés

El kell-e fogadni, hogy a beteg pár kulcsszó alapján választja meg az orvosait? Erről is szól az okostelefonra letölthető egészségügyi alkalmazások rendszere, közli az OTSZ Online.

A leghíresebb ilyen alkalmazás a ZocDoc (https://www.zocdoc.com/), mely az orvos-beteg kapcsolatot tette újszerűvé azzal, hogy a beteg könnyen, a mobilalkalmazás segítségével tud szakorvost választani. És véleményt is formálhat.

A híres JAMA orvosi szaklapban megje­lent közlemény szerint azok a betegek, akik interneten keresnek orvost, bíznak a család­tagok, barátok és más orvosok ajánlásában is – ha kapnak ilyet. A vizsgálatban 2100 személyt kérdeztek meg, akik 59%-a azt vá­laszolta, hogy némiképp vagy nagyon fon­tos számára az orvoskeresésnek ez a módja. A felmérésben azok közül, akik az előző év­ben online kerestek panaszuk miatt orvost, 35% azt említette, hogy olyan orvost válasz­tott, aki a kapott osztályzat alapján „jónak minősült”, és 37% egyértelműen kerülte azokat, akik rossz értékelést kaptak. Azok, akik nem használtak az orvosválasztáshoz weboldalt, 43%-ban azt említették, hogy azért, mert nem bíznak a weboldalakban.

Ugyanakkor, a megkérdezettek 80%-a az internetnél is fontosabbnak találta egy másik orvos ajánlását, sőt 85%-uk azt vá­laszolta, hogy a családtagoktól és barátoktól érkező tanács a legfontosabb orvosválasztó tényező számára.

Dr. Speer Gábor cikke

(forrás: otszonline.hu )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!