hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Szakszervezet-kormány: találtak közös pontot

Egy héttel a választások előtt a felek beszámoltak az MMSZ EDDSZ és az érintett szakállamtitkárságok közötti egyeztetés első „kézzel fogható” eredményéről.

Egyetértés van abban a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MMSZ EDDSZ), az egészségügyért felelős államtitkárság és a szociális és családügyért felelős államtitkárság között arról, hogy szükséges kiterjeszteni a szociális és egészségügyi ágazatban dolgozókra a fogászati szűréseket – jelentették be pénteki közös sajtótájékoztatójukon.

Beneda Attila egészségügyért felelős helyettes államtitkár szerint nézetazonosság alakult ki a tárgyaláson arról, hogy a munkavállalók egészsége és munkaképességük megőrzése tekintetében legfontosabb a fogászati betegségek leküzdése. Megjegyezte: a fogszuvasodás világszerte a leggyakoribb betegség, nincs ez másként Magyarországon sem.

Fülöp Attila család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár úgy fogalmazott, a szakszervezettel folytatott tárgyalásokon úgy tűnik, az első kézzelfogható pont, hogy a területen dolgozóknak - intézményfenntartótól függetlenül - biztosítsanak egyfajta fogászati szűrést.

Cser Ágnes, a szakszervezet vezetője arról beszélt: 2004 óta szorgalmazzák, hogy a társadalombiztosítás által nem támogatott szolgáltatásokat kapják meg az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozó munkavállalók. A közszolgáltatásokban a legkevesebb nettó keresettel rendelkezve nincs lehetőségük arra, fogmegőrzésben, fogpótlásban részesítsék magukat – fogalmazott.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink