hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.

Teljes átalakulás lesz az egészségügyben

Nem csak az aktív kórházi ellátórendszert alakítaná át az egészségügyért felelős államtitkárság. A fekvőbeteg-intézmények krónikus-rehabilitációs rendszerében is újraosztanák az ágyszámokat és az ellátási területeket, valamint átszerveznék a járóbeteg-ellátást is – írja a Magyar Nemzet.

A Szócska Miklós vezette egészségügyért felelős államtitkárság újraszervezné a kórházi krónikus-rehabilitációs rendszert, valamint a teljes járóbeteg-ellátást is. Erről a kórházigazgatókat is tájékoztatták: a tervek szerint a járóbeteg-ellátásban 2013 januárjától, míg a krónikus-rehabilitációs területen már ez év júliusától vagy szeptemberétől lépne hatályba az új struktúra. Ezen a területen kapacitáscsökkentésre lehet számítani.

A tervezett változtatásokkal az egészségügyi ellátórendszer szinte egészét átszervezné Szócska Miklós. Jelenleg a kórházi aktív ellátás átszabásánál tartanak. Egyelőre még csak a három közép-magyarországi térségre vonatkozó terveket küldték el az érintett intézmények vezetőinek. Eszerint 545-tel lenne kevesebb aktív ágy a három középső régióban. Számos intézményben osztályokat szüntetnének meg, s van, ahol szinte a teljes aktív ellátást felszámolnák. Kórházat azonban nem zárnának be, de arra számítani kell, hogy sok intézmény funkciót vált. A korábbi tervek országszerte körülbelül 3000 aktív ágy megszüntetéséről szóltak, de a három középső térség kivételével a részletekről egyelőre semmit sem lehet tudni – emlékeztet a Magyar Nemzet.

hirdetés

Könyveink