hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

 

Tegyék közzé a rosszhíreket is!

A kórházi gyógyszerészek európai szövetsége, az EAHP kezdeményezést indított annak érdekében, hogy a mostaninál átláthatóbbak legyenek a klinikai vizsgálatok – írja a PharmaOnline.

Az AllTrials kampány célja, hogy az összes klinikai vizsgálat – a most zajlók és a korábban már lezárultak is – kerüljenek be egy nyilvántartásba, ahol teljes körűen legyenek hozzáférhetőek a módszertanra és az eredményekre vonatkozó adatok. Felhívja a kormányzati szervek, szabályozó testületek és kutatási intézmények figyelmét, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt ennek megvalósulása érdekében.

A kampány készítői többek között arra a szisztematikus áttekintésre hivatkoznak, mely szerint 2010 óta az összes lefolytatott klinikai vizsgálat közel felének eredményeit semmilyen szakmai folyóiratban nem hozták nyilvánosságra, illetve hogy a pozitív eredménnyel zárult klinikai vizsgálatok esetében kétszer akkora annak esélye, hogy a kutatásból publikáció is születik, mint a negatív eredményeket hozóknál. A probléma a vizsgálat jellegétől függetlenül meglehetősen általánosnak tekinthető: az ipari és nem ipari szponzorációjú kutatásokat egyaránt érinti csakúgy, mint a nemzetközi vizsgálatokat, a kis és nagy betegcsoportok bevonásával lefolytatott elemzéseket, illetve a gyógyszerfejlesztés bármely fázisát – olvasható a pharmaonline.hu-n.

(forrás: PharmaOnline )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink