hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Eleven laboratóriumok

Évi ötvenmilliárdos bevétele származik hazánknak abból, hogy orvosaink vizsgálnak be egyes gyógyszereket. Hogy kik és hol, elvileg nem tudható, a hatóság ugyanis titkosította a részt vevő intézmények listáját. A Heti Válasz azonban megszerezte az adatokat, és ezzel együtt az orvosok egy közvélemény előtt ismeretlen jövedelemforrására derít fényt.

Bejárta a világsajtót, hogy német kutatók egy új, kísérleti vakcinán dolgoznak a veserák ellen. Az elv logikus: nem a daganatsejtek megmérgezésével próbálják kiölni a betegséget, hanem a szervezet immunrendszerét kívánják felpörgetni a rákos sejtből kinyert antigénből készült szérummal, hogy képes legyen felismerni és elpusztítani a daganatokat.

Az első emberen végzett vizsgálatokban az Országos Onkológiai Intézet orvosai is részt vettek. Ám ahogy Géczi Lajos, az intézet főorvosa, a kutatás vezetője mondja, nincs szó arról, hogy megtalálták volna a rák elleni csodaszert.

A vizsgálatban három magyar beteg vett részt, olyan vesedaganatban szenvedők, akik már mindenen keresztülmentek, és semmi sem javított az állapotukon. Hiába kapták meg a vakcinát, egyikük sem él már, idézi fel a főorvos a történteket. Mindez nem jelenti azt, hogy a szérum ne lenne ígéretes, ha nem válságos állapotban lévők kapják meg. A a klinikai vizsgálatok folynak tovább. Magyarországon is, hazánk ugyanis ezen a téren nagyhatalom. A szérum további alkalmazását nyolc centrumban is tesztelik idehaza.

További részletek a Heti Válaszban

(forrás: Heti Válasz Online)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés