hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Nyilvánossá tették a klinikai gyógyszertesztek adatbázisát

A Rákgyógyítás Magazin most megjelent nyári számának fókuszában a klinikai vizsgálatok állnak.

Klinikai gyógyszervizsgálatok keretében rákbetegek ezreit kezelik olyan hatóanyagokkal, amelyek ma még nem tartoznak a rutinkezelésekbe, ezekről a vizsgálatokról egy nyilvánossá tett adatbázis révén ma már bárki tájékozódhat – derül ki a Rákgyógyítás Magazin nyári kiadásából.

Rákgyógyítás Magazin - 2013. NyárOrvosok és betegek számára is nyilvánossá és kereshetővé tette a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT), hogy a magyarországi onkológiákon milyen daganatos betegségtípusokban zajlanak olyan klinikai gyógyszer-vizsgálatok, amelyek során a betegek esetenként olyan hatóanyagokhoz is hozzájuthatnak, amelyek még nem részei a rutin kezeléseknek. Eddig ezek az információk jobbára informális úton voltak csak elérhetők. Ugyan a közzétett adatok laikusként, orvosi segítség nélkül nemigen értelmezhetők, ennek ellenére a kezdeményezés hozzásegítheti a betegeket a lehetőségeik megismeréséhez, az intézményeket pedig ahhoz, hogy minél rövidebb idő alatt elegendő számú beteget tudjanak bevonni a kutatásokba.

E mellett a lapszám kiemelten foglalkozik a személyre szabott onkológiai terápiás paletta szélesedésével, az öngondoskodás kihívásaival, 14 pontban foglalja össze mit kell átgondolni mielőtt valaki étrendkiegészítőt vásárol, új cikksorozatában pedig olyan embereket mutat be, akik már évek óta maguk mögött tudhatják a rákot.

(A lapszám tartalmáról és elérhetőségéről itt olvashat bővebben.)

(forrás: Rákgyógyítás)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés