hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Sztrájktárgyalók: nem veszik elég komolyan őket

A mai, sikertelen egyeztetés után sajtótájékoztatón követelték a tárgyaló felek, hogy a kormány holnap foglalkozzon a béremeléssel, írja a WebOrvos.

Az egészségügyi bérkorrekcióra vonatkozó követeléseinkről, a 2016. szeptember 20-ai megállapodásunk kiegészítéséről a kormány tárgyaljon a december 13-i ülésén! – követelik a WebOrvos szerint az érdekvédelmi és szakmai szervezetek a ma délelőtti, sikertelen bértárgyalási forduló után.

Cser Ágnes, az MSZ EDDSZ elnöke rendkívüli sajtótájékoztatóján elmondta: több tárgyalás után, november 28-án magától az emberi erőforrás minisztertől kértek soron kívüli kormányzati intézkedést az eredeti megállapodás felülvizsgálatakor megfogalmazott korrekciókra. Éppen azért tartottak ma délelőtt egyeztetést, hogy egy esetleges megállapodást a holnapi kormányülés elé lehessen vinni. 

Követeléseik között hangsúlyosan szerepelt az ágazattól független minimálbér - és a szakmai bérminimum emelése miatt devalválódott egészségügyi bérek korrekciója.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke úgy fogalmazott, a ma délelőtti tárgyaláson tűnt úgy, hogy nem veszik elég komolyan őket, mivel az államtitkár meg sem jelent, maga helyett olyan tárgyalókat küldött, akiknek nem volt felhatalmazásuk megállapodásra.

Bővebben az MSZ EDDSZ közleményében.

hirdetés

Könyveink