hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

 

Sokkoló látvánnyal térhet vissza az élet a Lipótra

Visszaköltözhet a tudomány az egykori OPNI lipótmezei épületébe, legalábbis a Magyar Természettudományi Múzeum  főigazgatójának reményei szerint – derül ki a NOL interjújából.

Korsós Zoltán biológus, Magyar Természettudományi Múzeum  főigazgatója a Ludovika épületéből várható kényszerű kiköltözésük utánra az egyik lehetséges otthonuknak tekinti a megszüntetett Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet lipótmezei üresen álló műemléképületét.  Itt az a 4,5 hektáros területigényük sem okozna gondot, aminek nagysága miatt kimaradtak a ligetprojektből.

A közönségről látványos kiállításokkal gondoskodnának. „Tudományos tevékenységünk közkinccsé tételének megújítása mellett olyan újszerű, sokkoló kiállításokat képzeltem el, melyek a művészet természettudományos alapjai felé tapogatóznának, mint Damien Hirst félbevágott tehenei, formalinban úszó cápái, de a Bodies új változatai is érdekesek lehetnek. Persze nem a szenzációhajhászás a cél: ezek mellé megfelelő természettudományos háttér tehető, ami igazolhatja a látványt”- mondja az interjúban a nol.hu-n a főigazgató.

(forrás: NOL)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink