hirdetés
hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.
hirdetés

Kinyitották az embert, s megállították az időt

Ismét Magyarországra érkezett, s július 19-ig látogatható a világ egyik leglátványosabb kiállítása, a „BODIES Revealed” (feltárt testek).

Budapesten a  VAM Design Centerben 15 szilikonnal preparált emberi testet és több mint 200 testrészt, egészséges és beteg szervet nézhetnek meg a látogatók. A Bodies kiállítás négy évvel ezelőtt már járt Magyarországon, akkor 300.000 kíváncsi szemlélődőt vonzott.

A feltárt testek bemutatják egy-egy anatómiai rendszer felépítését és szemléltetik, hogy annak mi a szerepe életünkben, illetve milyen kapcsolatban áll a szervezet egészével. A teljes testekből készült preparátumok mellett bemutatásra kerülnek különböző egészséges és beteg szervek is, melyek segítségével a kiállítás még mélyebb betekintést nyújt az egyes rendszereket alkotó elemekbe.

A kiállításon háromhetente egy-egy betegségterületről orvosok tartanak előadást, akiktől kérdezni is lehet. A konkrét témáról a honlapon www.bodies2.hu  tájékozódhatnak, így aki kifejezetten egy betegségre kíváncsi, időzíteni is tudja látogatását.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés