hirdetés
hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

Vélemény

Régiókatasztrófa- és vészhelyzet a parlagfű fronton?

A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület kiadványa

Szóakasztó döbbenet. A Fővárosi és Pest Megyei régió egyik legszennyezettebb pollenkoncentráiójú helyének azonnali megszüntetését követeli a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület. Biatorbágy külterületéről több bejelentés érkezett, jelezve, hogy közel 50 hektáron parlagfűerdő van (közte néhány napraforgó), a környék lakói rosszul vannak és azonnali segítséget kérnek, mivel az általuk  tett bejelentések teljesen eredménytelenek. A pollen tombol, ők rosszul vannak, a parlagfű meg továbbra is hektárban áll.

29-én a sajtóval és dr. Illés Zoltán környezetvédelmi szakpolitikussal kimentünk a jelzett területre és annak környékere. Olyan hihetetlen látvány tárult elénk, hogy a döbbenettől  szavunk is elakadt, és úgy véltük, hogy ez már a lakók egészsége elleni bűn fogalmát bőven kimeríti. Bár munkanap volt, de a hatóságoktól csak annyit sikerült megtudnunk, hogy az illetékes Földhivatal szerverjéről a terület bejelentése  már régebben továbbításra került az ügyben eljárni köteles Növényvédelmi Hatósághoz. Ott azonban semmi felvilágosítást nem tudtak adni és tájékoztattak, hogy legközelebb szeptember 3-án lesz fogadóóra.

Ezért 31-én (hétfőn) 13 órakor megismételjük a nyilvános szemlét, bejárást, a szomszéd önkorményzatok és illetékes hatóságok meghívásával, bízva abban, hogy az azonnali kényszerkaszálás törvényi erejének azonnal érvényt fognak szerezni úgy a megjelölt területen, mint annak környékén.

A kényszerkaszálás azonali  végrehajtásával  a  megye egyik legmagasabb pollenkibocsátó helye szűnik meg.

Úgy véljük, hogy ilyen óriási mértékű egészség-veszélyeztetés miatt a maximálisan kiróható büntetés kiszabása mellett mindazokat felelősség terheli, akik miatt ez a döbbenetes helyzet kialakulhatott, és ezért a büntető feljelentés sem maradhat el. Az  Egyesület jogászokat/ügyvédeket felkér annak értékelésére, hogy mi vezethetett ilyen jogsértő helyzet kialakulására.  A kényszerkaszálás időbeni végrehajtására vonatkozó, szakmailag kötelező előirásai, az eljárás belső szabályai nem megfelelőek-e, vagy szabálysértés történt.

Kiadó: Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület

Országos Sajtószolgálat

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés