hirdetés
hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

Vélemény

Kit érdekel, ha „tiszta pollen lesz a lég”?

Meg fogjuk kapni „kis Csernobilunkat” 2009-ben is – írja közleményében a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület. A közlemény teljes szövege alább olvasható.

Katasztrófahelyzet van, és az illetékesek továbbra is hallgatnak. Az országot elöntötte a virágzó parlagfű pollenje, miközben hektárban állnak a parlagfüves területek A  lakosság „apraja-nagyja” szteroidok és antihisztaminok tömegét  szedi.

A megelőzés időszakában nem történtek meg a szükséges intézkedések és most sem történnek meg a kényszerkaszálások. A parlagfüves területek tömegét lehet látni  mindenhol, utak mentén, építkezéseknél, mezőgazdasági területeken, de még a TV képernyőjén is, amikor  egészen más témában helyszíni tudósítást közvetítenek.  Hiába a civilek  könyörgése, a milliós  számú allergiás beteg,  az egészséges élet feltételeihez fűződő alkotmányos jog, a Parlament Országgyűlési Biztosának elmarasztaló összeállítása,  a lakosság  által jövedelemadója 1%-ának kimondottan e célra történt felajánlása,  a kormány nem foglalkozik érdemben a témával és az elköltött pénz felhasználásáról nem látható évek óta részletes kimutatás.

Elengedhetetlennek tartjuk, hogy a kormány végre érdemben vállalja fel a probléma kezelését. Ennek első lépéseként kerüljön sor kellő hatalmi jogkörrel felruházott kormánybiztos, ill. kormánymegbízott kinevezésére, aki érdemben képes átgondolt stratégiát kidolgozni és annak végrehajtását kikényszeríteni. Beszédes tény, hogy évek óta csak a színjáték folyik és a betegek szempontjából érdemi előrelépés nincs.

Kiadó: Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület

Országos Sajtószolgálat

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés