hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Gyalázat

A hónap eleje óta tudósít a Népszava annak az asszonynak a kálváriájáról, aki nehezen kommunikáló fogyatékos gyermeke fogfájásához próbál orvost találni ma Magyarországon.

Továbbra sem látták el azt a fogyatékos kislányt, aki július közepe óta akut fogfájással él, mert a kezelésére kijelölt állami egészségügyi intézmények - úgy tűnik szabálytalanul - sorra elutasították, majd pedig 21 hetes "várólistára" tették – foglalja össze az aktuális helyzetet a lap.

Időközben megérkezett a panaszra az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) - hatáskör hiányában elutasító - válasza, amiből annyi azért kiderült, hogy a finanszírozási szerződéseket szerint ma Magyarországon 15 állami kórházban kell altatásos fogmegőrző kezelést végezni a fogyatékos kiskorúak számára.

Pontosabban csak kellene. Bár az OEP szerint ebben az ellátásban nincsen területi korlátozás, a pénztár nem csak a húzást, hanem a fogmegtartó kezeléseket is téríti, s a Gyemszi szerint „akut ellátásban nem értelmezhető sem az előjegyzési-, sem a várólista”, a 14 éves kislányt továbbra sem műtötték meg, azóta is fáj a foga, rendszeresen fájdalomcsillapítókat kap, a szükséges ellátására pedig januárig várnia kell.

A lap felidéz féltucat különböző indoklást is, amivel a gyermek ellátását eddig elutasították a közpénztárral szerződött egészségügyi szolgáltatók.

 

(forrás: Népszava)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés