hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Nem ismerte fel az agyvérzést, kirúgták

Azonnali hatállyal elbocsátották azt a vasutast, aki egy egész éjszakát töltött agyvérzést kapott kollégája mellett anélkül, hogy segítséget kért volna – írja a Népszava.

A 35 év körüli kocsivizsgáló az állomás egy kisebb helyiségében lett rosszul, ahol az ajtóban eshetett össze – idézi fel az esetet a lap. Váltásra érkező kollégája a földön fekvő testtől bemenni nem tudott, ezért a nyitott ablakon mászott be. Ekkor látta meg a nyitott szemmel, ájultan fekvő kocsivizsgálót, ám sem a mentőket, sem az állomás vezetőit nem értesítette. Később ezt azzal magyarázta, hogy azt hitte, vasutastársa részeg. Így egyszerűen átlépett rajta, evett és pihent mellette a nagyjából 15 négyzetméter alapterületű helyiségben.

Végül az agyvérzést kapott férfi életét a reggel érkező váltás mentette meg, a másnap munkába álló vasutas azonnal értesítette a mentőket, és a beteg embert a győri megyei kórház intenzív osztályára szállították, az orvosok szerint jövő héten derülhet ki, milyen maradandó károsodást szenvedett el amiatt, hogy 12 órán keresztül nem kapott orvosi segítséget – írja a Népszava, amely úgy értesült, az elbocsátáson felül a vasúttársaság büntetőfeljelentést is készül tenni a segítségnyújtás elmulasztása miatt.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink